Fokkersdag 2019

Herinneringsmedaille 80 jarig jubileum
Herinneringsmedaille 80 jarig jubileum

Op de Fokkersdag 2019 is in bescheiden vorm stil gestaan bij het 80 jarige jubileum van de club. Voor de leden is in de vorm van een sleutelhanger de herinneringsmedaille beschikbaar. Op de show waren ruim 220 dieren aanwezig met publiek uit binnen en buitenland. De organisatie door tentoonstellingssecr. Tonny Assinck is in bekwame en vertrouwde handen. Dit blijkt uit de zorgvuldige indeling van de keurmeesters over de verschillende rassen en klassen waardoor via de Hoofd Ereprijsjury de prijzen konden worden verdeeld.

Hep
De HEP jury kent punten toe die de Secr verwerkt

Naast de keuring aan de hand van de Nederlandse of Europese standaard was als nieuwigheid toegevoegd om ook eenkleurige, de homozygote dieren uit te nodigen voor de keuring. In Duitsland is dit al gebruikelijk en in Nederland zal hiervoor een aanpassing van de Rasstandaard nodig zijn.

Ook zijn door inzenders en gasten extra prijzen beschikbaar gesteld. De geschonken geldprijs door Fam. Broeckmann, is als extra prijs toegekend aan de 3 dieren, die als ” podium 1,2,3 van dagwinnaars ” door de HEP-jury zijn aangewezen. Ook de twee extra geschonken medailles konden worden toegekend en uitgereikt.

Felicitaties aan de jeugdige overall Dagwinnaar

Het kunnen organiseren en bezoeken van de gezellige Fokkersdag maakt uiteraard iedereen tot een winnaar!
Hieronder een overzicht van de winnende dieren, met dank de fotogaaf “foto’s Theo Janssen”:

Catalogus 2019

Catalogus 8-6-2019 Lotharingerdag 2019 is beschikbaar

Verslag Jaarvergadering Lotharingerclub zaterdag 8 juni 2019