Actualiteiten in 2020


Leidraad  fokbeleid  Kleindier Liefhebbers Nederland

Binnen KLN is invulling gegeven aan een belangrijk en interessant onderwerp voor onze hobby. Er is recentelijk een “Leidraad fokbeleid Kleindier Liefhebbers Nederland” ontwikkeld. Hoewel het een bredere toepassing kent dan enkel onze clubrassen lijkt het, voor u als fokker van onze clubrassen, goed om van deze ontwikkeling kennis te nemen.

 


“Good goan”

We hebben bericht ontvangen van het overlijden van Henk Volmer.

Henk was jarenlang clubkeurmeester voor de Lotharingerclub. Veel kennis bracht Henk mee en speciaal de kleuren madagascar en isabella hadden zijn warme belangstelling.
Deze kleuren fokte hij op zijn eigen ras de papillon.

Velen hebben Henk gekend, en zijn prettige positieve manier van keuren gewaardeerd.

Henk Volmer

rouwkaart Henk Volmer

Het bestuur heeft namens de Lotharingerclub een condoleancekaart gestuurd.

 


We hebben bericht ontvangen van het overlijden van Gerrit Walsma. Gerrit was vanaf 1966, dus ruim 53 jaar van de Lotharingerclub.
Altijd fokker geweest van de Groot Lotharinger in de kleuren zwart, blauw en madagascar. En altijd op een niveau waar je U tegen zegt.
In de negentiger jaren heeft hij ook enkele jaren de Klein Lotharinger gefokt, maar de liefde voor de Groot Lotharinger won het toch weer. Tot op hoge leeftijd had hij dieren om zich heen. Velen heeft hij aan goede dieren geholpen.
Samen met zijn vrouw bezocht hij de konijnententoonstellingen en samen hebben ze vele jaren meegewerkt aan de Frisiashow te Dokkum. Een echt verenigingsmens is ons ontvallen.

 

rouwkaart Gerrit Walsma

 

Het bestuur heeft namens de Lotharingerclub een condoleancekaart gestuurd.