Nederlandse Rijnlander- Ekster en Japannerclub dag op 17 Aug. 2019 te Laren.

Nederlandse Rijnlander- Ekster en Japannerclub dag op 17 Aug. 2019 te Laren.
Op deze clubdag van onze collega speciaalclub waren de leden van de Lotharingerclub weeruitgenodigd om dieren in te zenden. Hier werd in behoorlijke mate gehoor aan gegeven al moet daar bij vermeld worden dat de inzenders vooral uit het oosten van het land kwamen, wat natuurlijk geen probleem is. Ingezonden waren 62 groot Lotharingers, 22 Klein Lotharingers en 18 Lotharinger dwergen. In de Europese klasse waren totaal 12 dieren van onze rassen ingezonden. De ambiance op deze dag is totaal anders als in Tiel, maar het heeft wat. Eerst hielden twee speciaalclubs hun jaarvergadering, daarna begon de keuring. De weergoden waren ons goed gezind, 20 graten en regenachtig.
Prijswinnaars van de Lotharingerclub:
1- Groot Lotharinger voedster oud zwart van J. Hendriksen
2- Groot Lotharinger voedster jong madagascar van J. Hendriksen

1- Klein Lotharinger voedster jong konijngrijs van G. Vos
2- Klein Lotharinger voedster jong van G. Hierink

1- Lotharinger dwerg man jong driekleur van A. Meinema
2- Lotharinger dwerg voedster jong driekleur van A. Meinema

Opvallend was de relatief grote klasse madagascar Groot Lotharingers, liefst negen dieren, die gemiddeld hoog werden gewaardeerd. Verder het feit dat de fraaiste Klein Lotharinger konijngrijs was. Resumerend: een geslaagde dag, veel dieren in de verharing.
Catalogus-16-8-2019 Fokkersdag 2019 Laren